20190717_214726

Följ med oss på äventyr och läger!

I äventyrargruppen åker vi gärna på läger och scouttävlingar.

Bli scout nu

Äventyrare 12–14 år

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

Det är kul att vara med i Scouterna. Tillsammans med kompisar får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Som äventyrarscout får du lära dig något nytt nästan varje dag och här får alla vara med och ta plats. Vi lär oss inte genom att läsa böcker som i skolan, i Scouterna provar vi på hur det är att göra på riktigt. Tillsammans bestämmer ni vad ni ska göra, det kan vara allt från att poppa popcorn över öppen eld till att åka på läger och möta scouter från hela världen.

Det mesta inom Scouterna handlar om äventyr, men vi tar oss också tid att fundera över vad vi varit med om och lärt oss. Som scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

Äventyrarna är uppdelade i två grupper, de äldre Bergsgetterna som har avdelningsmöten på söndagar kl. 17:30 – 19:00, och de yngre ”Torsdagsäventyrarna” som har avdelningsmöten på torsdagar kl. 18:30 – 20:00.

Hanna, Malin, Mats och Daniel är ledare för Bergsgetterna.

Tette, Micke, Tomas, Peter och Anders är ledare för Torsdagsäventyrarna.

Respektive terminsprogram når ni i menyn till höger, eller länken nedan.